لزوم توجه به «مالیات» بر «سیگار» در بودجه ۱۴۰۲
به گزارش توتون صنعت به نقل از خبرگزاری ایسنا، دکتر بهرام عیناللهی در حاشیه مراسم رونمایی از سامانه باروری سالم با حضور در جمع خبرنگاران، گفت: به طور کلی همه خدمات سلامت مردم را در قالب سامانهها هوشمندسازی خواهیم کرد، وی افزود: سامانهها ابزاری هستند که بتوانیم ارائه خدمات را تسریع کنیم. در عین حال اطلاعات جامعی را هم برای وزارت بهداشت جمع آوری میکند که میتواند در برنامه ریزیها به ما کمک کند. اگر پزشک خانواده توانست برای همه بیماریها و در همه جا انجام شود، میتوانیم همه سامانهها را در قالب سامانهای جامع تلفیق کنیم.
وزیر بهداشت در پاسخ به سوالی درباره بودجه سلامت در سال ۱۴۰۲، گفت: وزارت بهداشت در سال ۱۴۰۱ هم سهم خوبی را از بودجه داشت. از آنجایی که وزارت بهداشت خدمات سلامت را به مردم ارائه میدهد، ضمن حفظ شرایط بودجه ۱۴۰۱، برای سال آینده هم باید برنامههایمان در نظر گرفته شود.
عیناللهی تاکید کرد: یکی از مواردی که حتما باید در بودجه سال آینده دیده شود، بحث مالیات سیگار است. متاسفانه علیرغم اینکه کشورمان در تمام شاخصهای سلامت در منطقه با فاصله از کشورهای دیگر جلو است، در سیگار وضعیتمان بد است. ۱۳ درصد مرگومیر مردم به طور مستقیم یا غیرمستقیم به سیگار مربوط است و مالیات سیگار در کشور ما صفر است، سیگار ارزان و در دسترس همه است و همین موضوع منجر به عوارض میشود. این یکی از نکاتی است که انشاءالله مجلس شورای اسلامی در بودجه مصوب کند. در قانون هم دیده شده که منابع کالاهای آسیب رسان باید به وزارت بهداشت و سلامت برگردد که این میتواند کمک ویژهای برایمان باشد. منابع مالی پایدار برای ما از همه چیز مهمتر است. منابع مالی پایدار و یک درصد ارزش افزوده و عوارض بر کالاهای آسیبرسان میتواند به ما کمک کند. همه اینها جزو مواردیست که در بودجه روی آن تاکید خواهیم داشت.