یکشنبه ۱۶ دی ۱۴۰۳ , ۰۸:۱۶:۰۱
Search
Close this search box.

کاهش ۳۴ درصدی واردات تنباکوی قلیان

کاهش ۳۴ درصدی واردات تنباکوی قلیان

رئیس مرکز برنامه‌ریزی و نظارت بر دخانیات از کاهش ۳۴ درصدی واردات تنباکوی معسل (تنباکوی قلیان) طی شش ماهه نخست سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل خبر داد.
علی‌اصغر رمزی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به آخرین آمار واردات تنباکوی معسل به کشور، اظهار کرد: در شش ماهه نخست سال گذشته میزان ۴۹۵۹ تن تنباکوی معسل به کشور وارد شده است که این رقم در شش ماهه نخست سال جاری به ۳۲۵۹ تن تقلیل یافته که حکایت از کاهش ۳۴ درصدی واردات تنباکو در نیمه نخست سال ۱۳۹۶ دارد.
وی با اشاره به اینکه در سال گذشته مجموعا ۹۱۵۶ تن تنباکوی معسل به کشور وارد شده است، خاطرنشان کرد: برآوردها حاکی از کاهش میزان واردات تنباکوی معسل در سال جاری به کشور است، چرا که در نیمه نخست سال ۱۳۹۶ نسبت به مدت مشابه سال قبل آن شاهد کاهش ۳۴ درصدی واردات هستیم.
رئیس مرکز برنامه‌ریزی و نظارت بر دخانیات کشور همچنین با اعلام اینکه در سال ۱۳۹۴ میزان ۵۸۲۳ تن تنباکوی معسل به کشور وارد شده در مورد افزایش قابل توجه میزان واردات تنباکو طی سال ۱۳۹۵ نسبت به سال ۱۳۹۶ تصریح کرد: در سال ۱۳۹۵ معادل ۹۱۵۶ تن تنباکوی معسل به کشور وارد شده که اختلاف فاحشی با میزان واردات آن نسبت به سال ۱۳۹۴ دارد که این مسئله به دلیل اتفاقی است که در آن مقطع زمانی رخ داد.
رمزی افزود: در آن زمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی شکایتی را به دیوان عدالت اداری ارسال کرد تا از تولید و واردات تنباکوی معسل جلوگیری به عمل آورد. دیوان عدالت اداری نیز در این رابطه بررسی‌های لازم را انجام و تشکیل جلسه داد. مسئله قابل اشاره اینکه به دلیل اخبار منتشر شده مبنی بر اینکه احتمال ممنوعیت و محدودیت واردات تنباکوی معسل شاهد این بودیم که واردکنندگان دست به واردات بیشتری زدند تا در صورت ممنوع و یا محدود شدن واردات بتوانند همچنان فروش داشته و نیاز بازار را تامین کنند.
وی در پاسخ به اینکه بیشترین میزان واردات تنباکوی معسل به ایران از سوی کدام کشورها مدنظر قرار می‌گیرد، اظهار کرد: ۱۲ برند مختلف به کشور وارد می‌شود و با توجه به اینکه تنباکوی معسل محصول کشورهای عربی است، بیشترین میزان واردات از امارات، اردن و مصر به ایران صورت می‌گیرد.
رئیس مرکز برنامه‌ریزی و نظارت بر دخانیات کشور همچنین در پاسخ به اینکه آیا برنامه‌ای جهت کاهش میزان واردات و افزایش تولید داخل این محصول وجود دارد یا خیر، عنوان کرد: بر خلاف سیگار در قانون برای تنباکو تکلیفی تعیین نشده، اما دو برند معروف و پرمصرف واردات تنباکوی معسل که بیشترین حجم واردات را به خود اختصاص داده‌اند، درخواست کرده‌اند تا تولید داخل داشته باشند و ما نیز به منظور جلوگیری خروج ارز از کشور ایجاد سرمایه‌گذاری و اشتغال و حتی صادرات تنباکوی معسل در صورت تولید مطلوب از این مسئله حمایت می‌کنیم.

آخرین اخبار

یادداشت صمد حسن‌زاده، رئیس اتاق ایران؛ پایان کابوس بخشنامه‌ های شبانه

صمد حسن‌زاده، رئیس اتاق ایران در یادداشت خود به فعالیت سامانه ۲۴۳۰ اشاره کرده که می‌تواند یکی از مهم‌ترین چالش‌های اقتصاد ایران در دهه‌های اخیر یعنی فقدان پیش‌بینی‌ پذیری در مقررات و سیاست‌ های اجرایی را حل کند.