جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ , ۰۴:۱۳:۵۸
Search
Close this search box.

35 افزایش 121 درصدی صادرات و 12 درصدی تولید سیگار در 10 ماهه امسال

35 افزایش 121 درصدی صادرات و 12 درصدی تولید سیگار در 10 ماهه امسال

به گزارش شاتا، علی اصغر رمزی با تشریح عملکرد 10 ماهه سال 96 صنعت دخانیات کشور در مقایسه با مدت مشابه پارسال، افزود: میزان تولید داخلی سیگار در 10 ماهه امسال حدود 40 میلیارد نخ بوده که در مقایسه با مدت مشابه پارسال (حدود 35 میلیارد نخ) 12 درصد افزایش داشته است.
وی با بیان اینکه بر اساس برنامه تعیین شده تا پایان امسال تولید داخلی به 50 میلیارد نخ خواهد رسید، تصریح کرد: با توجه به میزان مصرف سالیانه کشور که حدود 55 میلیارد نخ برآورد شده است، بیش از 90 درصد نیاز کشور از محل تولیدات داخل کشور تامین می‌شود در حالی که این نسبت در سال 93 حدود 50 درصد بود و بقیه نیاز کشور از طریق واردات تأمین خواهد شد.
رمزی علت این تحول را در صنعت دخانیات کشور اجرا شدن تبصره 3 ماده 102 قانون برنامه پنجم کشور دانست و یادآور شد: این تبصره دولت را مکلف کرده بود تا واردات سیگار را با همان برند اصلی تبدیل به تولید داخل کند و در همین راستا ظرف 3 سال گذشته با اجرایی شدن این تکلیف قانونی 5 کارخانه در سال 95 راه اندازی و 3 کارخانه نیز امسال راه اندازی شد و عمده واردات تبدیل به تولید داخل شد. البته چند واحد دیگر نیز در حال تکمیل و راه اندازی هستند که با راه اندازی آن‌ها واردات سیگار صفر خواهد شد.
رییس مرکزبرنامه ریزی و نظارت بر دخانیات کشور میزان واردات سیگار در 10 ماهه امسال را 2 میلیارد و چهارصد میلیون نخ اعلام کرد و گفت: این میزان در مقایسه با مدت مشابه پارسال که 3 میلیارد و هفتصد میلیون نخ بوده 35 درصد کاهش داشته است. واردات تنباکوی معسل در 10 ماهه امسال نیز 40 درصد کاهش داشت.
رمزی با اشاره به صادرات 330 میلیون نخی سیگار در این مدت، افزود: این میزان در مقایسه با مدت مشابه پارسال 121 درصد افزایش داشته و صادرات تنباکوی معسل ( تنباکوی قلیان) نیز 190 درصد افزایش داشته است.
وی برآورد قاچاق سیگار را به میزان 4 میلیارد نخ در 10 ماهه امسال دانست و تصریح کرد: این میزان در مقایسه با مدت مشابه سال قبل که حدود 7 میلیارد نخ بوده کاهش 41 درصدی داشته است.
رییس مرکزبرنامه ریزی و نظارت بر دخانیات کشور با یادآوری واحدهای تولید سیگار در سال 93، گفت: تعداد واحدهای تولید سیگار در آن سال 7 شرکت بود اما در حال حاضر با اجرای تکلیف قانونی تبصره 3 ماده 102 قانون برنامه پنجم توسعه به حدود 17 شرکت رسیده است.رمزی با اعلام آغاز فرآیند ثبت تولیدات کارخانه های سیگارت سازی به صورت روزانه در سامانه شناسه کالا و شناسه رهگیری موضوع ماده 13 قانون مبارزه باقاچاق کالا از 7 بهمن ماه 96 تصریح کرد: امیدوارم تا چند روز آینده نیز فرآیند ثبت اطلاعات مربوط به توزیع کنندگان کشوری آغاز و به مرور و در آینده نزدیک کلیه چرخه تولید، واردات ، توزیع ، حمل ، انبار و … در این سامانه انجام شود.

آخرین اخبار

یادداشت صمد حسن‌زاده، رئیس اتاق ایران؛ پایان کابوس بخشنامه‌ های شبانه

صمد حسن‌زاده، رئیس اتاق ایران در یادداشت خود به فعالیت سامانه ۲۴۳۰ اشاره کرده که می‌تواند یکی از مهم‌ترین چالش‌های اقتصاد ایران در دهه‌های اخیر یعنی فقدان پیش‌بینی‌ پذیری در مقررات و سیاست‌ های اجرایی را حل کند.