جدیدترین آمار منتشر شده از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) حاکی از افزایش تولید و کاهش صادرات سیگار است.
به گزارش ایسنا، بر اساس این آمار در ۹ ماهه امسال ۴۰ میلیارد و ۲۰۰ میلیون نخ سیگار تولید شده که نسبت به تولید ۳۳ میلیارد و ۶۰۰ میلیون نخ سیگار در مدت مشابه سال گذشته ۱۹.۷ درصد افزایش داشته است.
اما این اطلاعات نشان میدهد که صادرات سیگار در این مدت ۴۰ درصد کاهش داشته و به ۱۵۰ میلیون نخ رسیده است. این در حالی است که در ۹ ماهه سال گذشته ۹۰ میلیون نخ سیگار صادر شده بود.
در این رابطه محمدرضا تاجدار، رئیس انجمن تولیدکنندگان، واردکنندگان و صادرکنندگان محصولات دخانی در گفتگو با ایسنا، با بیان اینکه صادرات سیگار عدد قابل توجهی نبوده، علت کاهش صادرات در این بخش را مشکلات بانکی و مشکلات مربوط به برگشت ارز عنوان کرد.
همچنین براساس این آمار واردات رسمی سیگار که از سال ۱۳۹۷ به صفر رسیده بود همچنان متوقف است و برآورد وزارت صمت از میزان قاچاق در ۹ ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل ۴۳.۵ درصد کاهش داشته است، بهطوریکه تخمین زده شده که از ابتدای سال جاری تا پایان آذر ماه امسال هشت میلیارد و ۶۷۰ میلیون نخ سیگار به کشور قاچاق شده است.
صادرات توتون چگونه افزایش یافت؟
آخرین آمار مربوط به صادرات توتون مربوط به مردادماه است که نشان میدهد صادرات این محصول در هشت ماهه اول امسال ۲۸۳.۲ درصد رشد داشته، یعنی تقریبا سه برابر شده است، بهطوریکه صادرات توتون در ۹ ماهه اول سال ۱۳۹۷ و ۱۳۹۸ به ترتیب ۳۹۵ و ۱۵۱۳.۷ تن بوده است.
تاجدار در توضیح علت این افزایش نیز اظهار کرد: با توجه به اینکه بخش عمدهای از توتونی که برداشت میشود به کشورهای دیگر صادر میشود، علت این افزایش صادرات، افزایش کشتی است که در سال جاری صورت گرفته است.
به گفته وی در کشور تنها شرکت دخانیات ایران کارخانه فرآوری توتون دارد که به اندازه نیاز خود توتون را تهیه و برای فرآوری استفاده میکند، اخیرا چند کارخانه بخش خصوصی هم در حوزه فرآوری توتون مجوز دریافت کردند. از طرف دیگر کیفیت توتونهای داخلی خیلی خوب نیست که اخیرا در این زمینه اقدامات خوبی شده و در آینده شاهد تولید توتونهایی با کیفیت بالاتر خواهیم بود.
همچنین عطاالله معروفخانی، رئیس مرکز برنامهریزی و نظارت بر دخانیات کشور، در این رابطه به ایسنا گفت که این مرکز در بخش کشاورزی برنامهریزی کرده تا در حد توان صادرات توتون را افزایش دهد.
درخواستهای فعالان صنعت دخانیات از طبیب جمهور
ولت چهاردهم در شرایطی روی کار آمده است که مجموعه قوانین و مقررات وضع شده در دولتهای گذشته، فشار مضاعفی را به صنعت دخانیات تحمیل کرده است. با روی کار آمدن مسعود پزشکیان …