به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، این همایش با حضور کمیسیونهای برنامه ریزی قاچاق کالا و ارزِ ۵ استانِ خراسان رضوی، خراسان جنوبی، خراسان شمالی و استان گلستان، سیستان و بلوچستان و سمنان به مدت دو روز برگزارمیشود.
پرهام فر، مدیرکل دفتر پیشگیری ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز کشور در این مراسم با انتقاد از سرنوشت نامعلوم سامانههای مبارزه با قاچاق در کشور گفت: از مجموع ۲۱ سامانه اصلی و فرعی تعریف شده در این قانون درهشت سال گذشته،، فقط وضعیت ۱۷ سامانه در دسترس است که براساس آن ۴ سامانه پیشرفت فیزیکی بالای ۸۰ درصد داشته اند.
وی افزود: هدف اصلی راه اندازی سامانه در حوزههای تجارت داخلی و یا خارجی همچنین حمل و نقل و نگهداری کالا دست یابی به یک بانک اطلاعات جامع و هوشمندانه در مبارزه با قاچاق کالا است.
پرهام فر،ادامه داد: موضوع قاچاق یک معلول اقتصادی است و در این بین افراد سودجو و قاچاقچیان در یک فضای غیرشفاف کالاها را وارد کشور میکنند و یا باعث فرار مالیاتی میشوند
مدیر کل تعزیرات خراسان رضوی نیز در این نشست با بیان اینکه اولویتِ مبارزه با قاچاق پیشگیریست افزود:پیشگیری و مقابله با قاچاق کالا و ارز به عنوان یک ناهنجاری اقتصادی سیال و متغیر، مستلزم رصد و پایش مستمر برنامههای اجرایی و سیاستگذاری و برنامهریزی متناسب با آخرین وضعیت گردش و ارز است.
مدنی افزود: بر اساس رصد و آسیبشناسی اجرای برنامههای ابلاغی پیشگیری و مبارزه با قاچاق کالا و ارز، تشدید مبارزه با قاچاق کالا و ارز و افزایش ریسک فعل قاچاق در فضای حقیقی، به محدودیت فعالیت عاملان قاچاق در این فضا منجر نشده است و سودجویان اقدام به انتقال کالاهای قاچاق به انبارها و توزیع آن از طریق فضا مجازی میکنند.
معاون سیاسی استاندار ی خراسان رضوی نیز گفت: برای تولید بهینه و رقابت سالم در حوزهی تولید ملی باید جلوی قاچاق گرفته شود.
طباطبائی افزود: برای مبارزه با قاچاق کالا و ارز باید وضعیت مرزنشینان ارتقا یابد ودر این مناطق اقدامات گستردهای همچون اشتغال زایی صورت پذیرد.
وی گفت: حمایت از تولید ملی و وطنی با حمایت از مرزنشینان در هم تنیده است.